De ce să fiţi singur când suferiți de psoriazis?

singuratatea si psoriazisul

Cum vă ajută sinceritatea să gestionaţi mai bine psoriazisul

Chiar dacă psoriazisul este o problemă foarte personală, este posibil să vă ajute, discuţia cu prietenii, familia şi colegii despre aceasta problema. Este important să ţineţi minte că nu trebuie să vă luptaţi în izolare, cu psoriazisul. Şi, este posibil să vă surprindă beneficiile pe care vi le poate aduce deschiderea către alţii în ceea ce priveşte psoriazisul.

Chiar dacă este dificil să vorbiţi la început, discuţiile cu cei apropiaţi vă pot ajuta să gestionaţi mai bine boala. Păstrarea secretului cu privire la psoriazis este o povară emoţională şi, poate conduce chiar la o agravare a sentimentelor de îngrijorare.

În mod similar, dacă încercaţi să ascundeţi psoriazisul prin acoperirea zonelor afectate ar reduce expunerea pielii la lumina soarelui care, în doze moderate poate fi benefică pentru psoriazis.

Vorbiţi cu alte persoane despre psoriazisul dumneavoastră

Încercaţi să vă concentraţi pe avantajele pe care vi le poate aduce sinceritatea legată de psoriazisul dvs. Un beneficiu posibil major adus de discuţiile cu alte persoane despre boala dvs. este că veţi avea o reţea de susţinere mult mai mare.

Chiar dacă este posibil ca prietenii şi colegii să nu înţeleagă în totalitate prin ce treceţi, aceştia vă pot oferi sprijin moral. Şi, este posibil să întâlniţi şi alte persoane cu această boală, cu care să puteţi stabiliţi o relaţie de susţinere reciprocă – mărind astfel reţeaua de persoane pe care vă puteţi baza.

Chiar dacă este dificil să vorbiţi la început, discuţiile cu cei apropiaţi vă pot ajuta să gestionaţi mai bine boala.

discutii despre psoriazis

Nu aveţi niciun motiv să vă fie ruşine de psoriazis

Sprijinul persoanelor din jurul dumneavoastră poate conta foarte mult pentru modalitatea în care gestionaţi boala. Şi nu uitaţi, chiar dacă nu este întotdeauna uşor să vorbiţi despre psoriazis, nu aveţi niciun motiv să vă fie ruşine.

Dacă vorbiţi cu alţi oameni, puteţi avea surpriza să constataţi că aceştia vă înţeleg şi vă susţin. Psoriazisul este o boală cunoscută, astfel că există şanse mari ca persoanele cu care vorbiţi să fi auzit de ea sau poate chiar să cunoască alte persoane cu această boală.

Want to read more?