Tratarea psoriazisului: aflați cu ce aveți de-a face

tratarea psoriazisului

Ce aşteptări puteţi avea de la tratamentul pentru psoriazis

Psoriazisul poate afecta multe aspecte diferite ale vieţii şi, este normal să vă doriţi să îl puteţi face să dispară pentru totdeauna. Din nefericire, încă nu există o terapie pentru psoriazis şi niciun tratament nu duce la dispariţia completă a acestuia.

Din momentul în care s-a declanşat boala, aceasta va apărea şi va dispărea toată viaţa. Cu toate acestea, durata de timp dintre episoadele agresive variază de la o persoană la alta. Pentru unele persoane, plăcile pot să dispară săptămâni, luni la rând şi, uneori chiar câţiva ani. Alte persoane pot prezenta în permanenţă leziuni remanente.

Impactul psoriazisului asupra calităţii vieţii

Studiile arată că în timpul unui episod agresiv de psoriazis, oamenii se simt adesea trişti şi, uneori fără să îşi dea seama, evită diverse activităţi, cum ar fi mersul la sala de fitness sau la piscină, sexul, purtarea de haine care lasă să se vadă pielea şi participarea la evenimente sociale.

Tratamentul nu va fi la fel de eficace dacă nu urmaţi instrucţiunile cu stricteţe.

Impactul psoriazisului asupra vietii

De asemenea, unele persoane cu psoriazis afirmă că le este ruşine, sunt triste, deprimate sau jenate de boală şi că, aceste sentimente îngreunează viaţa. Cu alte cuvinte, psoriazisul poate avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii şi a felului în care vă simţiţi.

Urmaţi instrucţiunile de tratament pentru psoriazis

Un mod de a reduce impactul psoriazisului este să urmaţi tratamentul corect, în modul corect. Acest lucru poate părea evident dar cercetătorii au constatat că multe persoane cărora li s-a prescris un tratament pentru psoriazis nu respectă indicaţiile.

Tratamentul nu va fi la fel de eficace dacă nu urmaţi instrucţiunile. Astfel, încercaţi să înţelegeţi modul de administrare, cum acţionează şi cât de repede veţi vedea efectele benefice.

Acest lucru vă va permite să purtaţi o discuţie mai informată cu medicul şi să monitorizaţi împreună psoriazisul şi eficacitatea tratamentului prescris de medic.

Găsirea unor strategii de abordare a psoriazisului

Totuşi, eforturile de respectare a indicaţiilor de tratament nu sunt întotdeauna suficiente pentru a face faţă tuturor consecinţelor psoriazisului.

QualityCare™ vă pune la dispoziţie sfaturi despre o mai bună abordare şi în privinţa impactului social şi psihologic al vieţii cu psoriazis. Căutaţi în bibliotecă articolele referitoare la problemele care vă preocupă.

Want to read more?