Oferiţi informaţii despre psoriazis la locul de muncă

informatii despre psoriazis la locul de munca

Sfaturi cu privire la discuţiile cu superiorii şi colegii

Psoriazisul afectează viaţa profesională a multor oameni. Pe lângă stresul determinat de locul de muncă în sine, este posibil să fie nevoie să faceţi faţă curiozităţii colegilor în legătură cu plăgile vizibile.

Psoriazisul vă poate determina de asemenea să nu mergeţi la lucru din cauza episoadelor agresive grave sau a dificultăţilor emoţionale. Astfel, este recomandat să vă gândiţi cum veţi face faţă anumitor probleme şi să vă educaţi colegii în privinţa bolii dvs.

Este bine să le spun colegilor şi managerilor despre psoriazisul meu?

Aceasta este o decizie personală. Poate depinde de gravitatea psoriazisului şi de impactul pe care îl are acesta asupra colegilor şi activităţii dvs. de la locul de muncă. Chiar dacă este dificil, dacă le spuneţi colegilor dvs. despre psoriazis, cel mai probabil aceştia vă vor susţine.

Majoritatea persoanelor cu această boală declară că au avut parte de reacţii pozitive din partea colegilor, contrar aşteptărilor. Şi, prin „educarea” colegilor, ajutaţi la combaterea oricăror prejudecăţi şi păreri preconcepute pe care le pot avea oamenii – lucru care va fi benefic pentru alte persoane cu psoriazis pe care le pot întâlni.

Cu cine ar trebui să vorbesc prima dată despre psoriazisul meu?

Un prim pas ar fi să abordaţi subiectul psoriazisului cu superiorul dvs. direct. Apoi, puteţi explica boala colegilor care sunt cei mai afectaţi de plăgile, absenţele dvs. ş.a.m.d.

După ce aţi luat decizia de a le spune, gândiţi-vă bine ce doriţi (şi ce nu doriţi) să spuneţi. În general, este cel mai bine să folosiţi un limbaj simplu. Subliniaţi faptul că vă trataţi boala, că psoriazisul nu este contagios şi, că nu influenţează implicarea dvs. în activităţile de la locul de muncă.

Chiar dacă este dificil, dacă le spuneţi colegilor dvs. despre psoriazis, cel mai probabil aceştia vă vor susţine.

Cum ar trebui să vorbesc cu colegii despre psoriazis?

Dacă doriţi să le spuneţi colegilor despre psoriazis sau consideraţi că ar fi adecvat sau benefic să spuneţi cuiva, atunci alegeţi un moment potrivit să vorbiţi cu ei despre cauzele, simptomele şi tratamentul psoriazisului. Încercaţi să daţi explicaţii simple şi directe. Acest lucru îi poate ajuta să înţeleagă în profunzime boala şi, de asemenea, vă poate ajuta şi pe dumneavoastră să fiţi mai relaxaţi.

Cum sa vorbesti cu colegii despre psoriazis

Care sunt beneficiile sincerităţii în legătură cu psoriazisul la locul de muncă?

Munca poate fi suficient de stresantă, chiar dacă nu trebuie să ascundeţi psoriazisul de persoanele din jur. Dacă le spuneţi colegilor, vă veţi simţi probabil mai relaxat în legătură cu expunerea pielii afectate la locul de muncă. Acest lucru înseamnă că veţi putea purta hainele adecvate pentru fiecare anotimp – cum ar fi tricourile cu mâneci scurte pe timp de vară – evitând supraîncălzirea şi disconfortul creat de hainele care acoperă integral psoriazisul.În plus, după ce au aflat despre psoriazisul dvs., le veţi putea cere ajutorul la muncă – poate că veţi avea nevoie de cineva să termine o sarcină urgentă cât timp sunteţi plecaţi pentru a merge la medic sau doriţi să vă ţină cineva locul la o şedinţă deoarece pruritul pielii este prea puternic şi vă este greu să vă concentraţi.

Ce se întâmplă dacă nu vreau să discut deschis despre psoriazisul meu la locul de muncă?

Sunteţi pe deplin îndreptăţiţi să păstraţi secretul despre boala dumneavoastră. Cu toate acestea, unii oameni sunt mai puţin anxioşi şi mai relaxaţi după ce au vorbit deschis despre psoriazisul lor.De asemenea, ar fi bine să vă gândiţi dacă păstrarea secretului despre psoriazis poate creşte anxietatea şi nivelul de stres. De asemenea, este bine să comparaţi beneficiile, atât la locul de muncă cât şi în viaţă în general, oferite de sprijinul acordat de colegi.