Stabiliţi o relaţie apropiată cu medicul

psoriazisul si relatia cu medicul

Cum vă ajută o relaţie bună cu medicul să controlaţi boala

Gestionarea psoriazisului dumneavoastră nu este un proces pe care trebuie să îl parcurgeţi singur. În afară de prieteni, familie, colegi şi grupuri de sprijin, stabilirea unei relaţii adecvate cu medicul dumneavoastră poate fi de mare ajutor pentru gestionarea eficientă a afecţiunii dumneavoastră.

Un dialog deschis şi sincer

Stabilirea unei relaţii adecvate este importantă deoarece permite un dialog deschis şi sincer. Cu cât vă veţi simţi mai în largul dumneavoastră în timpul discuţiilor cu medicul dumneavoastră, cu atât mai mare va fi probabilitatea de a reuşi să-i explicaţi acestuia cum stau lucrurile cu adevărat şi să îi împărtăşiţi sentimentele dumneavoastră. Având o privire de ansamblu asupra situaţiei, medicul va putea să vă ofere recomandările şi tratamentul adecvat.

Acest lucru nu este întotdeauna uşor de realizat. Fiecare persoană este unică, aşa că pot exista numeroase motive pentru ca relaţia să lase de dorit.

Aspectul esenţial este următorul: dacă un lucru este important pentru dumneavoastră, atunci acesta este important şi pentru medicul dumneavoastră.

medicul si psoriazisul

Desigur, în timpul unei consultaţii pot apărea multe aspecte care ar putea să vă demoralizeze. Iată câteva la care merită să vă gândiţi dinainte:

Este posibil să simţiţi că nu puteţi să îi spuneţi medicului dumneavoastră că nu înţelegeţi ceva

În timpul unei consultaţii medicale este posibil să vă simţiţi copleşit de atâtea informaţii şi există riscul ca la final să nu fi înţeles tot ce vi s-a spus. Nu ezitaţi să îi cereţi medicului dumneavoastră să vă explice din nou, medicii sunt obişnuiţi să repete lucrurile. În cazul în care în cabinet există şi o asistentă, puteţi cere o programare pentru a discuta lucrurile cu aceasta.

Este posibil să nu-i spuneţi totul medicului dumneavoastră pentru că vă faceţi griji că este prea ocupat

Dacă aveţi multe lucruri despre care doriţi să vorbiţi, ar fi bine să îl informaţi pe medicul dumneavoastră despre aceasta încă din momentul în care faceţi programarea. Întrebaţi persoana de la recepţie dacă este posibil ca durata consultaţiei dumneavoastră să fie ceva mai lungă decât o consultaţie obişnuită. În plus, înainte de a vă întâlni cu medicul, notaţi-vă toate întrebările pe care le aveţi. Astfel, vă asiguraţi că discuţia va acoperi toate aspectele care vă preocupă.Este posibil să preferaţi să vorbiţi cu un medic de sex masculin sau feminin, din cauza stingherelii legate de psoriazisul dintr-o zonă intimă.

Este absolut normal să aveţi o preferinţă pentru un medic de un anumit sex. Dacă în care cabinetul căruia vă adresaţi există medici de ambele sexe, puteţi să vă exprimaţi preferinţa în momentul în care faceţi o programare. Puteţi de asemenea să menţionaţi acest aspect medicului care vă face trimiterea, în cazul în care aveţi posibilitatea să alegeţi specialistul la care mergeţi.

Vă îngrijorează informaţiile pe care le-aţi găsit pe internet.

În ziua de azi, pe internet sunt disponibile o sumedenie de informaţii, însă trebuie să fiţi conştient de faptul că nu toate sunt de încredere. Dacă aveţi o anumită întrebare legată de informaţiile pe care le-aţi găsit, tipăriţi pagina respectivă şi duceţi-o medicului dumneavoastră. De asemenea, este bine să îl întrebaţi dacă website-urile pe care le vizitaţi sunt de încredere.

Sunteţi stresat şi anxios din cauză că programarea dumneavoastră este alunecată.

Cabinetele medicale funcţionează după sisteme diferite, fiind posibil să ofere atât consultaţii imediate pentru cazurile urgente, cât şi consultaţii cu programare, pentru pacienţii aflaţi deja în evidenţă. În cazul consultaţiilor programate, posibilitatea de respectare a orei programate este mai mare, însă este o idee bună să fiţi pregătit să aşteptaţi, aşa că aduceţi cu dumneavoastră ceva de citit.

Vă simţiţi îngrijorat după ce aţi fost repartizat la un medic nou.

În cazul în care are un pacient nou, orice medic îşi acordă timpul necesar pentru a trece în revistă istoricul, starea actuală şi tratamentele acestuia. Astfel, este posibil ca noul dumneavoastră medic să ştie mai multe despre dumneavoastră decât credeţi. Dacă sunteţi foarte anxios, programaţi o consultaţie pentru a vorbi cu acesta cât mai repede, fără a o amâna. Vestea bună este că timpul necesar pentru a stabili o relaţie adecvată cu medicul dumneavoastră s-ar putea să fie mai scurt decât vă aşteptaţi.

Vă deranjează că medicul tastează la computer în timpul consultaţiei dumneavoastră.

Deşi acest lucru poate fi deranjant, este totuşi liniştitor să ştiţi că medicul dumneavoastră notează lucrurile pe care i le spuneţi, pentru ca acestea să rămână înregistrate. Cu toate acestea, dacă acest lucru vi se pare cu adevărat insuportabil, explicaţi-i politicos.Vă întrebaţi dacă se cuvine să luaţi notiţe