Obţineţi informaţiile pentru care aţi venit

informatii despre psoriazis

Tehnici principale de a ţine minte ce vă spune medicul

Studiile arată că reuşim să memorăm aproximativ 20% din informaţiile furnizate de medic. Acest lucru poate fi determinat de anxietate, neînţelegerea termenilor folosiţi de medic sau de faptul că pacientul se gândeşte la alte probleme. Dar există întotdeauna soluţii în astfel de situaţii. Încercaţi câteva dintre aceste tehnici simple pentru a reţine cât mai multe informaţii în urma vizitei la medic:

Luaţi notiţe

Ar fi bine să aveţi la îndemână un carneţel şi un pix. În acest fel, puteţi păstra o evidenţă a informaţiilor transmise de medic. De asemenea, puteţi nota şi răspunsurile la întrebările dvs. Nu este nicio o problemă dacă procedaţi astfel. De fapt, chiar medicul vă va încuraja probabil să procedaţi astfel.

Dacă ajungeţi la finalul vizitei şi există încă întrebări la care nu aţi primit niciun răspuns sau simţiţi că nu aţi înţeles ceva, nu vă temeţi să întrebaţi din nou.

notite despre psoriazis

Luaţi un prieten sau o persoană înrudită cu dumneavoastră

Gândiţi-vă să luaţi un prieten apropiat sau un membru al familiei cu dumneavoastră. Un prieten apropiat sau cineva înrudit vă poate reaminti despre lucrurile pe care le puteţi omite. De asemenea, îl puteţi ruga pe prietenul dumneavoastră să ia notiţe.

Rugaţi medicul să repete informaţiile

Este foarte important să înţelegeţi tot ce vă spune medicul despre boala dvs. şi tratament, astfel că, spuneţi-i medicului dacă nu aţi înţeles ceva. O frază utilă pe care ar trebui să o ţineţi minte este „Mă tem că nu am înţeles, îmi puteţi explica altfel?”

Încercaţi să cereţi o schemă

Unele concepte medicale sunt greu de descris în cuvinte dar pot fi demonstrate mai uşor vizual. Astfel, dacă nu reuşiţi să înţelegeţi o explicaţie complexă, încercaţi să rugaţi medicul să vă deseneze o schemă.

Solicitaţi instrucţiuni scrise

Ar fi bine să rugaţi medicul să vă dea în scris indicaţiile cu privire la medicaţie. În acest fel, veţi evita situaţiile în care ajungeţi acasă şi vă daţi seama că nu mai ţineţi minte cum trebuie administrat tratamentul.

Solicitaţi să vi se acorde mai mult timp

Dacă ajungeţi la finalul vizitei şi există încă întrebări la care nu aţi primit niciun răspuns sau simţiţi că nu aţi înţeles ceva, nu vă temeţi să întrebaţi din nou. Nu există nicio problemă dacă solicitaţi o altă programare. De asemenea, pot exista şi alte persoane – probabil o asistentă – cu care să puteţi discuta toate detaliile.

Sperăm că aceste tehnici vă vor inspira în legătură cu abordările necesare pentru a obţine cât mai multe informaţii utile în urma vizitei la medic. Chiar dacă este dificil să procesaţi multe informaţii şi indicaţii dintr-o dată, găsirea unei tehnici care funcţionează pentru dvs. poate conta foarte mult – şi vă poate ajuta să gestionaţi mai bine psoriazisul.