Menţineţi o atitudine pozitivă

atitudine pozitiva si psoriazisul

Beneficiile tratamentului pentru psoriazis

Oricât ar fi de pozitivă atitudinea în privința tratamentului pentru psoriazis, pot exista momente în care afecţiunea dumneavoastră vă face să vă simţiţi stresat, izolat sau pur şi simplu sătul de toate. În astfel de momente, ultimul lucru la care vă gândiţi este respectarea unui plan de tratament strict.

Cum faceși față reacţiilor adverse la tratamentul pentru psoriazis

În cazul în care prezentaţi reacţii adverse, indiferent cât de minore ar fi acestea, este posibil să vă apară în minte gândul dacă merită oare să vă ţineţi de regimul dumneavoastră de tratament pentru psoriazis. Aşadar, cum să luaţi decizia corectă?

Încercaţi să cântăriţi potenţialele beneficii ale tratamentului dumneavoastră cu neajunsurile acestuia. Numeroase persoane decid că perspectiva ameliorării simptomelor lor merită efortul suplimentar.

Beneficiile tratamentului pentru psoriazis

Păstrați evidența simptomelor apărute în timpul tratamentului

Pentru a vă ajuta să judecaţi în mod obiectiv beneficiile tratamentului, înregistraţi orice modificare minoră a pielii. Un jurnal zilnic al simptomelor apărute în timpul tratamentului pentru psoriazis, sau chiar realizarea unor fotografii ale plăcilor, ar putea să vă ajute să observaţi ameliorări pe care altminteri le-aţi fi omis.

Reducerea neplăcerilor

apărute în timpul tratamentului De asemenea, este posibil să doriţi să luaţi în considerare tehnici de reducere a neplăcerilor apărute în timpul tratamentului pentru psoriazis.. Unele tratamente sunt mai uşor de gestionat decât altele şi este posibil să doriţi să discutați cu medicul dumneavoastră dacă există opţiuni alternative care pot minimiza inconveniențele.

De exemplu, dacă sunteţi îngrijorat din cauza murdăririi hainelor în timpul utilizării tratamentului topic, nu este exclus să puteţi utiliza o formulă nouă care este mai uşor de aplicat şi nu murdăreşte atât de tare hainele. De asemenea, este posibil să vă fie de ajutor crearea unei rutine în ceea ce priveşte aplicarea tratamentului pentru psoriazis, o rutină care să vă permită să aşteptaţi puţin înainte de a vă îmbrăca, pentru a permite medicamentului să se absoarbă. Dacă aveţi un număr mare de plăci care trebuie tratate, puteţi să întindeţi un prosop sau un cearşaf vechi, care vă va scuti de efortul de curăţa ulterior aşternuturile.

Atunci când vă gândiţi la tratamentul psoriazisului, poate că doriţi să adoptaţi acelaşi mod de abordare. Încercaţi să puneţi în balanţă potenţialele beneficii ale tratamentului cu neajunsurile acestuia. Dacă ajungeţi la concluzia că tratamentul actual nu merită neajunsurile pe care le are, ar trebui să îl consultaţi pe medicul dumneavoastră, pentru a afla dacă există opţiuni alternative disponibile.