Exploataţi la maxim recomandările medicului

recomandarile medicului pentru psoriazis

10 sfaturi pentru pregătire

Acordaţi-vă câteva minute pentru a vă pregăti pentru vizita la medic, în special dacă aveţi o stare de nervozitate sau nelinişte dintr-un motiv sau altul. Şi, deoarece vizitele la medic au o durată limitată, pregătirea vă poate ajuta să obţineţi beneficii maxime de pe urma consultului. Nu ştiţi de unde să începeţi? Aceste sfaturi vă vor ghida în direcţia corectă:

1. Stabiliţi un obiectiv clar

Probabil că simţiţi că tratamentul dvs. nu funcţionează şi doriţi să încercaţi ceva nou. Sau poate vă este teamă de reacţiile adverse sau poate aţi fost deprimat(ă). Indiferent de motivele de îngrijorare, veţi obţine mult mai multe de pe urma vizitei la medic dacă aveţi un scop clar în minte.

2. Notaţi întrebările

Înainte de consult, gândiţi-vă la toate întrebările pe care doriţi să le puneţi şi notaţi-le. Acest lucru vă va ajuta să vă asiguraţi că nu uitaţi să puneţi întrebări sau să discutaţi despre problemele importante pe care le puteţi avea. Nu vă temeţi să puneţi oricâte întrebări doriţi. Dacă puteţi, încercaţi să notaţi şi motivele pentru care aveţi nevoie de informaţiile respective – pentru situaţiile în care medicul vă întreabă de ce vă preocupă acele lucruri.

Schimbările ivite, momentele în care se manifestă episoadele agresive şi dacă aţi observat ceva ce ar putea agrava psoriazisul ar trebui notate deoarece sunt informaţii importante care îi pot fi utile medicului

sfaturi psoriazis

3. Citiţi despre psoriazis

Chiar şi câteva informaţii despre psoriazis vă vor ajuta să înţelegeţi despre ce vorbeşte medicul, astfel că documentarea înainte de vizita la medic poate conta foarte mult. Dar nu uitaţi că pe web găsiţi şi multe informaţii incorecte, astfel că este bine ca medicul să confirme ceea ce aţi citit.

4. Faceţi o listă cu medicamentele

Faceţi o listă cu toate medicamentele pe care le luaţi, inclusiv toate produsele şi suplimentele cumpărate fără reţetă. Probabil că medicul vă va întreba despre ele, astfel că este bine să aveţi lista completă pregătită.

5. Păstraţi un jurnal cu simptomele

Este bine să notaţi toate simptomele pe care le aveţi şi felul în care vă simţiţi în general. Schimbările ivite, momentele în care se manifestă episoadele agresive şi dacă aţi observat ceva ce ar putea agrava psoriazisul ar trebui notate deoarece sunt informaţii importante care îi pot fi utile medicului.

6. Solicitaţi o vizită prelungită dacă este nevoie

Dacă aveţi multe întrebări şi vă faceţi griji că nu aveţi suficient timp să discutaţi despre tot, puteţi informa persoana de la recepţie să aloce mai mult timp vizitei dvs.

7. Rugaţi un prieten sau o persoană înrudită să vă însoţească

Dacă vă îngrijoraţi că aţi putea uita ce s-a discutat sau aveţi nevoie de sprijin emoţional, este bine să veniţi cu un însoţitor. Un prieten apropiat sau cineva înrudit vă poate reaminti despre lucrurile pe care le omiteţi.

8. Alegeţi vestimentaţia adecvată

Este posibil ca medicul să vrea să examineze psoriazisul, astfel că alegeţi o vestimentaţie potrivită pentru vizită. Cel mai bine este să alegeţi haine mai largi care se pot da jos uşor. Evitaţi hainele cu mulţi nasturi!

9. Repetaţi discursul pentru vizită

Dacă aveţi emoţii în legătură cu vizita, puteţi repeta în prealabil ce doriţi să spuneţi. Acest lucru vă va ajuta să aveţi mai multă încredere. Puteţi repeta pe roluri cu ajutorul unui prieten apropiat sau al unui membru al familiei care să joace rolul medicului.

10. Luaţi un carneţel de notiţe şi un pix

Ar fi bine să aveţi la îndemână un carneţel şi un pix pentru a nota răspunsurile medicului la întrebările dvs. Nu este nicio o problemă dacă luaţi notiţe. De fapt, chiar medicul vă va încuraja probabil să procedaţi astfel.

Modul în care vă pregătiţi pentru vizită va depinde de dumneavoastră şi de situaţia personală. Sperăm că aceste sfaturi vă vor inspira în legătură cu pregătirea dvs. pentru a obţine cât mai multe informaţii utile în urma vizitei la medic.