Cum știți dacă tratamentul pentru psoriazis funcționează

tratamentul pentru psoriazis functioneaza

Sfaturi simple pentru urmărirea progresului

Atunci când începeţi tratamentul pentru psoriazis, este normal să vreţi ca acesta să dea rezultate imediat. Lipsa rezultatelor imediate vă poate frustra deoarece pot trece câteva săptămâni până veţi începe să vedeţi efectele anumitor tratamente pentru psoriazis. Din nefericire, acest decalaj îi poate induce în eroare pe unii bolnavi care vor considera că tratamentul nu funcţionează şi îl vor întrerupe.Nu uitaţi că fiecare persoană este diferită şi, unele persoane răspund mai greu la tratamente decât altele şi, că primele modificări pot fi prea subtile pentru a fi observate imediat.

Observaţi diferenţa

Pentru a putea evalua mai uşor beneficiile în mod obiectiv, încercaţi să observaţi şi să notaţi toate modificările mici legate de aspectul şi senzaţia la atingere, a pielii.Pentru a nu vă baza doar pe vedere, închideţi ochii şi atingeţi zona cu psoriazis – dacă simţiţi o reducere a grosimii şi asprimii, veţi şti că tratamentul funcţionează.

Pentru a putea evalua mai uşor beneficiile în mod obiectiv, încercaţi să observaţi şi să notaţi toate modificările mici legate de aspectul şi senzaţia la atingere a pielii.

evidenta in tratamentul psoriazis

Păstraţi o evidenţă

Multe persoane consideră că păstrarea unui jurnal este utilă. Puteţi păstra notiţe despre cum a fost ziua dumneavoastră, cum v-aţi simţit şi dacă boala s-a agravat – acest lucru vă poate ajuta să identificaţi factorii care declanşează psoriazisul şi să observaţi îmbunătăţiri pe care le-aţi fi omis în mod normal.Alte persoane consideră că imaginile, cum ar fi un jurnal fotografic, sunt chiar mai utile. Fotografiaţi leziunile/plăcile înainte de a începe un tratament nou şi păstraţi imaginile. Realizaţi aceste fotografii în mod regulat, pentru a urmări evoluţia. Astfel, veţi crea un jurnal vizual al bolii care vă va permite să vedeţi mai clar beneficiile tratamentului urmat.

Stabiliţi-vă obiective

În final, merită să vă gândiţi cum veţi măsura personal succesul tratamentului. Unele persoane pot crede că un tratament este un succes doar dacă rezultatul este o piele curată, în timp ce alte persoane consideră că reducerea numărului de plăgi sau cruste este un succes mare.În orice caz, este probabil cel mai bine să discutaţi despre aşteptările dumneavoastră cu medicul, pentru a afla dacă sunt realiste. Asiguraţi-vă că urmaţi tratamentul exact aşa cum a fost prescris de medic, în caz contrar, este posibil să nu obţineţi rezultatele scontate. De asemenea, evaluaţi progresul cu acurateţe astfel încât, data viitoare, să puteţi face o comparaţie între aşteptările dumneavoastră şi îmbunătăţirile reale ale bolii – după care, puteţi purta o discuţie informată cu medicul despre paşii următori.