Adevărul despre tratamentul pentru psoriazis

Adevarul despre tratamentul pentru psoriazis

Menţinerea temerilor în limite rezonabile

Este absolut normal să fiţi îngrijorat din cauza reacţiilor adverse. De fapt, în rândul persoanelor cărora le-a fost prescris tratament pentru psoriazis este foarte frecvent ca aceştia să fie îngrijoraţi dacă nu cumva acest tratament le poate produce mai mult rău decât bine şi să se întrebe dacă, în cazul utilizării tratamentului pentru o perioadă îndelungată de timp, nu cumva ulterior în cursul vieţii le vor apărea reacţii adverse din această cauză.

Să ştiţi la ce să vă aşteptaţi

Atunci când luaţi în considerare potenţialele consecinţe ale reacţiilor adverse, este important să aveţi o înţelegere realistă a tratamentului. Cu toate cu orice tratament eficient poate produce reacţii adverse, asta nu înseamnă că acestea vor apărea la toţi utilizatorii tratamentului.

Toate tratamentele sunt monitorizate de agenţii naţionale din domeniul sănătăţii şi de companiile farmaceutice, pentru a se asigura că numărul reacţiilor adverse ale acestora este cât mai mic posibil.

Înainte ca un tratament să fie aprobat şi să devină disponibil, acesta trebuie să treacă numeroase teste şi studii clinice riguroase care trebuie să arate că beneficiile preconizate depăşesc riscurile. Numeroase tratamente potenţiale nu trec aceste teste şi nu sunt lansate niciodată, iar cele care sunt aprobate trebuie să respecte standardele specificate.

Atunci când se iau în considerare potenţialele consecinţe ale reacţiilor adverse, este o idee bună să priviţi riscurile în perspectivă.

reactii adverse tratament psoriazis

Unele reacţii cutanate sunt percepute în mod eronat ca fiind reacţii adverse, când de fapt ele sunt parte normală a procesului de vindecare. De exemplu, pe măsură ce plăcile dumneavoastră răspund la tratament, acestea pot avea iniţial un aspect mai roşiatic.

Dacă aveţi dubii, vorbiţi cu medicul

Vorbiţi cu medicul dumneavoastră despre tipurile de reacţii la care trebuie să vă aşteptaţi şi care sunt cele care ar trebui să vă îngrijoreze şi care nu. Dacă aveţi dubii în legătură cu cauza unei reacţii, ar trebui să vorbiţi cu medicul.

Este absolut normal să fiţi îngrijorat în legătură cu reacţiile adverse, însă întotdeauna este o idee bună să luaţi toate deciziile bazându-vă pe dovezi, nu pe temeri. Prin urmare, încercaţi să vă menţineţi la curent cu noutăţile referitoare la psoriazis şi posibilităţile de tratament ale acestuia şi implicaţi-l întotdeauna pe medicul dumneavoastră în toate deciziile pe care le luaţi, mai ales dacă vă gândiţi să încetaţi utilizarea tratamentuluiă. Este posibil ca medicul să vă recomande reducerea treptată a tratamentului, deoarece întreruperea bruscă a acestuia ar putea produce o exacerbare a psoriazisului.

Gestionarea posibilelor reacţii adverse ale tratamentului pentru psoriazis

Dacă vă daţi seama că prezentaţi reacţii adverse ale tratamentului pentru psoriazis, medicul vă poate ajuta să elaboraţi un plan pentru gestionarea acestora, punând în balanţă efectele negative şi beneficiile şi luând o decizie în cunoştinţă de cauză dacă să vă continuaţi tratamentul sau eventual să încercaţi altceva în locul acestuia.