Lucrurile care se ascund în spatele dorinţei de a se scărpina la psoriazis

dorinta de scarpinare la psoriazis

Sunteţi frustraţi din cauza senzaţiei de mâncărime? Nu sunteţi singuri

Dintre toate simptomele asociate cu psoriazisul, mancarimea poate fi cea mai enervantă. Şi, până la 80% dintre persoanele cu psoriazis spun că se confruntă cu astfel de mâncărimi în psoriazis.

Mâncărimea, denumită şi prurit, este o senzaţie care determină impulsul aproape irezistibil de scărpinare. Poate avea mai multe cauze, inclusiv afecţiunile inflamatorii ale pielii sau alte boli generale.

Când pielea devine inflamată, organismul eliberează mai multe substanţe chimice în piele care pot provoca mâncărime. De asemenea, uscarea pielii poate provoca mâncărimea.

Dacă scărpinaţi pielea cu leziuni amânaţi procesul de ameliorare a acesteia.

mancarimea in psoriazis

Gravitatea mâncărimii în psoriazis poate varia

La persoanele cu psoriazis, nivelul pruritului sau al iritaţiei pielii poate fi de la uşor până la grav în funcţie de nivelul de afectare a pielii. La anumite persoane, pruritul se limitează la o singură zonă a pielii, în timp ce la altele, poate fi afectat tot corpul.

În mod similar, intensitatea mâncărimii poate varia foarte mult. Unele persoane pot resimţi doar o mâncărime moderată, în timp ce altele spun că se confruntă cu iritaţii grave care le determină să se scarpine până sângerează.

Cu toate acestea, chiar dacă scărpinatul poate fi un remediu temporar, adevărul este că inflamează mai rău pielea şi poate provoca leziuni în zonele afectate. Acest lucru, la rândul său, vă poate face să vă simţiţi şi mai stresaţi din cauza psoriazisului iar simptomele se pot agrava.

Rezistaţi impulsului de a vă scărpina

Chiar dacă scărpinatul nu determină răspândirea psoriazisului, poate afecta procesul de vindecare. Dacă scărpinaţi pielea cu leziuni amânaţi procesul de ameliorare a acesteia. Astfel, pentru a ameliora simptomele, este foarte important să încercaţi să calmaţi iritarea care vă determină să vă scărpinaţi.

Dacă obiceiul de a vă scărpina vă deranjează, discutaţi despre aceste probleme cu medicul; explicaţi unde apare mâncărimea, cât de mult timp durează senzaţia, cât de intensă este şi ce faceţi pentru îndepărtarea ei.