Spuneţi nu stresului si anxietăţii

stresul si anxietatea in psoriazis

De ce o atitudine pozitivă este o parte importantă a gestionării psoriazisului

Mulţi oameni cred că stresul este asociat cu psoriazisul lor. Există dovezi care arată că stresul poate fi un factor care declanşează primul episod agresiv al bolii sau determină agravarea psoriazisului existent.

Acestea fiind spuse, efectele specifice ale stresului asupra fiecărei persoane sunt dificil de evaluat – este o experienţă foarte personală şi nivelurile şi cauzele diferite ale stresului pot afecta oamenii în mod diferit.

Nu vă temeţi să discutaţi cu medicul despre orice surse de stres sau anxietate cu care vă confruntaţi în psoriazis.

Pe lângă tensiunea zilnică a vieţii cu psoriazis, sursele de stres care pot influenţa psoriazisul pot fi de la crize personale şi traume psihologice grave până la stresul cauzat de muncă sau reînceperea şcolii după vacanţă.

gestionarea stresului asociat psoriazisului

Ce puteţi face pentru gestionarea stresului asociat psoriazisului

Dacă consideraţi că stresul este un factor care influenţează psoriazisul, ar trebui să discutaţi cu medicul dar există şi alte modalităţi în care puteţi gestiona situaţiile stresante pentru a controla afecţiunea. Toate lucrurile care vă ajută să vă relaxaţi vă pot ajuta să reduceţi şi nivelurile de stres. Exerciţiile fizice regulate, odihna şi activităţile precum yoga şi tai chi vă pot ajuta să vă relaxaţi.

Nu vă temeţi să discutaţi cu medicul despre orice surse de stres sau anxietate cu care vă confruntaţi odată cu psoriazisul. Acesta vă poate ajuta cu tehnici de gestionare a stresului şi vă poate sugera ce activităţi să încercaţi pentru a controla nivelurile de stres sau vă poate îndruma către un specialist.