Eliminaţi stresul psoriazisului prin exerciţii

Elimina stresul psoriazisului

Cum vă poate ajuta activitatea fizică să controlați psoriazisul

Exerciţiile fizice regulate vă pot ajuta nu numai în privinţa stării de spirit, ci şi în privinţa psoriazisului. Astfel, merită să integraţi exerciţiile fizice regulate în rutina dvs. zilnică.

Dacă nu aţi mai făcut exerciţii fizice regulate în trecut sau dacă nu sunteţi siguri ce nivel de activitate este adecvat pentru dumneavoastră, adresaţi-vă medicului. Acesta vă poate ajuta să adoptaţi nivelurile de activitate în mod treptat. Poate fi vorba de 30 de minute de exerciţii fizice timp de cinci sau mai multe zile pe săptămână sau de mai multe intervale scurte de activitate fizică pe parcursul întregii zile.

Integrarea unei rutine de tratament

Există mai multe moduri de a integra exerciţiile fizice în rutina dvs. normală. Urcatul pe scări în schimbul ascensorului, lăsarea automobilului acasă pentru plimbări scurte sau parcarea la o distanţă mai mare decât o faceţi de obicei pot adăuga activităţi fizice în viaţa de zi cu zi. Activităţile menajere şi grădinăritul se încadrează şi ele în categoria exerciţiilor fizice.

Probabilitatea de respectare a programului de exerciţii fizice creşte dacă acestea vă fac plăcere, astfel că trebuie să vă gândiţi la activităţi plăcute şi să rugaţi partenerul(a) sau un prieten să vi se alăture. Fie că este vorba de dans, bile pe peluză sau covor, pilates, tai chi, mersul pe jos sau yoga sau altceva, activitatea în sine nu prezintă importanţă – atât timp cât vă motivează să fiţi activi.

Exerciţiile fizice regulate vă pot ajuta nu numai în privinţa stării de spirit, ci şi în privinţa psoriazisului.

Beneficiile activitatii fizice in controlarea psoriazisului

Beneficiile activităţii fizice în controlarea psoriazisului

Pe lângă beneficiile generale pentru sănătate, activitatea fizică poate juca un rol important în felul în care gestionaţi psoriazisul. Şi, poate fi foarte utilă ca modalitate de a reduce şi preveni stresul. Astfel, poate fi util să vă gândiţi cum puteţi introduce exerciţiile regulate în rutina dvs. zilnică. Consultaţi întotdeauna medicul în cazul în care nu aţi mai făcut exerciţii fizice regulate înainte.