Ingrjirea pielii pentru psoriazis

Ingrjirea pielii pentru psoriazis

4 sfaturi cu privire la prevenirea mâncărimii, exfolierii pielii

Un simptom frecvent asociat cu psoriazisul este îngroşarea pielii care devine aspră, descuamată, cu cruste deoarece celulele exterioare ale pielii se reproduc prea repede.Dacă pielea devine prea uscată şi descuamată, există riscul ca aceasta să crape şi chiar să sângereze. Astfel, este bine să vă gândiţi la aceste patru sfaturi simple pentru o mai bună îngrijire a pielii care vă pot ajuta să ţineţi simptomele sub control:

1. Păstraţi pielea bine hidratată

O bună hidratare a pielii nu numai că reduce descuamarea şi simptomele asociate, ea poate ajuta şi la menţinerea efectului tratamentului.

Evitaţi produsele parfumate şi alegeţi o soluţie delicată de spălare corporală în locul săpunului deoarece acesta poate usca pielea.

hidratarea pielii pentru psoriazis

2. Menţineţi hidratarea pielii după duş sau baie

Atunci când faceţi baie sau duş, spălaţi-vă întotdeauna cu apă călduţă. Apa fierbinte creşte fluxul sanguin către piele şi poate agrava fenomenul de exfoliere şi descuamare. Atunci când uscaţi pielea, nu o frecaţi, deoarece frecarea poate determina producerea mai multor celule de piele. În schimb, tamponaţi uşor pielea pentru a o usca.În final, folosiţi un produs de hidratare a pielii imediat după uscare pentru a „stoca” umiditatea pielii.

3. Alegeţi produsele potrivite de îngrijire personală

Încercaţi să folosiţi săpunuri, şampoane şi produse similare care sunt delicate cu pielea dvs. Evitaţi produsele parfumate şi alegeţi o soluţie delicată de spălare corporală în locul săpunului deoarece acesta poate usca pielea.

4. Găsiţi tratamentul potrivit pentru dumneavoastră

Nu uitaţi că fiecare persoană este diferită şi, unele tratamente au rezultate mai bune sau mai slabe în funcţie de fiecare persoană. Dacă credeţi că tratamentul urmat nu are efectele scontate, întrebaţi medicul dacă există şi alte opţiuni pe care le puteţi încerca.