Tratament psoriazis

Tratament psoriazis

Care este tratamentul pentru psoriazis și cum funcționează

Există diferite opţiuni de tratament care vă ajută să gestionaţi şi să amelioraţi simptomele psoriazisului. Medicul vă poate îndruma către tratamentul pentru psoriazis potrivit pentru dumneavoastră.

De regulă, tipurile de tratament pentru psoriazis sunt împărţite în patru categorii diferite.

  • Tratament topic: Include produsele care se aplică pe piele, cum ar fi cremele, gelurile sau unguentele.
  • Fototerapie şi climatoterapie: Terapie cu lumină – fie cu lumină ultravioletă, fie cu lumină solară.
  • Tratament sistemic: Medicamente administrate pe cale orală sau prin injectare. Tratamentul sistemic este denumit astfel deoarece afectează corpul în ansamblu şi nu doar o zonă a pielii.
  • Tratament biologic: Tratamentul biologic este un tip special de tratament sistemic – se administrează de obicei prin injectare – şi vizează o parte specifică a sistemului imunitar.
infograpic
Tratamente topice
Include produse care sunt aplicate pe piele, cum ar fi creme, geluri sau unguente.

Tratamentul topic pentru psoriazis

Medicamentele topice se aplică direct pe piele – de regulă, sunt sub formă de cremă, gel sau unguent. În mod normal, medicul dumneavoastră va recomanda la început un tratament topic, în cazul în care suferiţi de o formă uşoară până la moderată de psoriazis. Tratamentul topic pentru psoriazis este benefic pentru mulţi pacienţi dacă este aplicat corect şi, în mod normal, este asociat cu mai puţine reacţii adverse decât celelalte tratamente.