Psoriazisul feţei

psoriazisul fetei

Gestionaţi psoriazisul feței cu ajutorul câtorva tehnici simple

Psoriazisul feţei este destul de rar comparativ cu cel de la nivelul restului corpului sau scalpului. Psoriazisul facial afectează în general sprâncenele, partea superioară a frunţii şi linia de inserţie a părului.

Ce pot să fac împotriva psoriazisului feței?

Pe lângă tratamentele prescrise pentru psoriazisul feţei, există mai multe tehnici simple şi măsuri de prevenţie care vă pot ajuta să gestionaţi boala. Încercaţi să utilizaţi întotdeauna produse de îngrijire a pielii care au fost create special pentru pielea sensibilă. Folosiţi un aparat de ras electric, deoarece este mai blând cu pielea decât unul manual. De asemenea, pentru a vă usca pielea, obişnuiţi-vă să o tamponaţi cu prosopul, în loc să o ştergeţi. După ce v-aţi uscat, aplicaţi pe fațăo cremă hidratantă.

Îngrijiţi-vă pielea în toate anotimpurile

Pielea de pe faţa dumneavoastră este foarte delicată. În cazul în care aveţi psoriazis facial, aceasta devine şi mai sensibilă la factorii meteo decât în mod normal şi se adaptează mai greu la schimbările de temperatură. Ploile şi vântul din timpul toamnei şi iernii vă pot usca pielea. Înainte de a ieşi, aplicaţi pe faţă o cremă de protecţie şi purtaţi glugă sau eşarfă.

Încercaţi să utilizaţi întotdeauna produse de îngrijire a pielii neiritante şi blânde, care au fost create special pentru pielea sensibilă.

De asemenea, căldura şi lumina soarelui din timpul primăverii şi verii pot să amplifice psoriazisul feței, motiv pentru care în zilele extrem de însorite este recomandat să evitaţi expunerea directă la lumina soarelui, pentru a preveni arsurile solare. Utilizaţi o cremă de protecţie potrivită, de preferat cu un factor de protecţie solară maxim pentru faţă, în special în timpul unei exacerbări.Nu uitaţi că, în afara perioadelor de exacerbare, expunerea moderată la soare poate contribui de fapt la dispariţia plăcilor.