Controlaţi psoriazisul scalpului

psoriazisul scalpului

Simptome şi măsuri de precauţie în psoriazisul scalpului

Psoriazisul scalpului poate să afecteze nu doar scalpul propriu-zis, ci şi urechile, zona de deasupra şi din spatele urechilor, lobii urechilor, ceafa, fruntea şi linia de inserţie a părului.

Îngrijirea părului şi psoriazisul scalpului

În cazul în care există plăci la nivelul scalpului, este important să acţionaţi cu deosebită blândeţe asupra scalpului. Evitaţi zgârierea sau lezarea plăcilor. Spălaţi-vă şi uscaţi-vă părul cu deosebită grijă. Dacă utilizaţi un uscător de păr, setaţi-l pe aer rece sau călduţ şi ţineţi-l la cel puţin 30 cm de cap.

Nu uitaţi să uscaţi temeinic zonele din spatele urechilor dumneavoastră şi ambele părţi ale lobilor urechilor.

Pieptănaţi-vă sau periaţi-vă părul cu deosebită blândeţe, pentru a nu înrăutăţi simptomele deja existente ale psoriazisului scalpului. Folosiţi o perie de păr cu peri naturali moi, nicidecum o perie din plastic tare, şi evitaţi utilizarea bigudiurilor şi a ondulatoarelor care pot să tragă firele de păr şi să usuce scalpul.

Folosiţi o perie de păr cu fire naturale şi nu o perie dură de plastic şi evitaţi să folosiţi aparatele de ondulat care pot smulge părul şi pot usca scalpul

Gândiţi-vă la coafura adecvată

In psoriazisul scalpului, este bine să vă gândiţi ce coafură este mai practică. Părul scurt poate fi mai confortabil şi mai practic dacă aveţi plăci multe pe scalp.

De asemenea, ar fi bine să evitaţi operaţiile care întind părul, cum ar fi pieptănatul pe spate sau strângerea puternică a părului în coadă. Dacă scalpul este afectat de un episod agresiv al psoriazisului, ar fi bine să amânaţi coafurile permanente sau vopsirea părului până la vindecarea plăcilor. Şi rugaţi întotdeauna stilistul să aibă grijă la scalp.

Puteţi vorbi oricând cu medicul dumneavoastră

Aceste măsuri simple de precauţie vă pot fi de mare ajutor. Însă, la fel ca întotdeauna, medicul dumneavoastră este cel în măsură să vă ofere sfaturi despre cum să vă îngrijiţi scalpul şi despre diferitele opţiuni de tratament pentru psoriazisul scalpului.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate ajuta în privinţa oricărei nelămuriri referitoare la utilizarea produselor pentru aranjarea părului în timp ce urmaţi un tratament împotriva psoriazisului scalpului eliberat pe bază de prescripţie medicală.